|
|

I BAREN med Kenneth Swärd – "Rubus Cocktail" och "Sweet Chili-tini"

I BAREN med Kenneth Swärd – "Rubus Cocktail" och "Sweet Chili-tini"

I BAREN med Kenneth Swärd – "Rubus Cocktail" och "Sweet Chili-tini"

Kennet Swärd I BAREN nordfors.com

Med inspiration från höst och mitt norrländska arv tänkte jag på cognac och hjortron. Så jag använder mig av cognac med lite fruktig hjälp av calvados som jag tycker är underskattad i drinkar. Hjortronen mixade jag med lite socker, citronjuice och vanilj för att få en lagom balans och gillar en svag touch av vanilj i mina drinkar. Som bittert inslag använder jag en halv barsked av den älskade Fernet Branca. 1 barsked mäter 5 ml = 1 tsk.
Rubus Cocktail av Kenneth Swärd nordefors.com

Rubus Cocktail
3 1/2 cl Martell Vs Cognac
1 1/2 cl Busnel Calvados
2-3 barskedar hjortronsylt
3 cl citron/sockerlag med inslag av vanilj
1/2 barsked Fernet Branca
Rör ihop och lös hjortronsylten med övriga ingredienser innan allt skakas med is och dubbelsilas upp i kylt cocktailglas. Garnera med apelsinzest och basilikakvist som ytterligare doftsättare. Tyckte det blev en helt OK höstdrink med bra djup från cognac med rund mjuk söt vaniljövergång till dom syrliga hjortronen och dämpade fruktiga nyansen av calvados.
Mitt andra bidrag är en cocktail jag gjorde i våras och egentligen för massa år sedan, men den blev väldigt aktuell i veckan igen då den lokalt producerade premium-vodkan Purity Vodka återigen rönte stora framgångar och denna gång i Cannes på någon spritmässa. I egenskap av att produceras en bit utanför Malmö så kändes det som ett måste att ta med en cocktail på denna berusande dryck. Cocktailen jag gör är som sagt en gammal ganska enkel variant av vodkatini som jag gjorde som en signaturcocktail i våras för Purity Vodka i och med Eurovison Schlager Festivalen här i Malmö. Den är tänkt som en lite sötare cocktail efter middagen men ändå klar och spritig för att verkligen promota vodkan i sig. Plus att jag tycker det är intressant när en gäst får en helt klar vodkatini och inte förväntar sig så mycket smak ,så blommar det verkligen upp flera olika smaker av denna trevliga skapelse.
Sweet Chili-tini

Sweet Chili-tini
4 cl Purity Vodka
2 cl Crème de cacao
Röres med is samt liten bit färsk chili, silas upp i kylt cocktailglas och garneras med apelsinzest. Drinken blir helt klar men blommar ut i balanserad apelsinchoklad med sting av chili, enkelt men clean och lean.
Skål!
Kenneth Swärd Etagegruppen nordefors.com

KONTAKT
Mail: Kswaerd78@yahoo.se
http://etagegruppen.se/