- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Cocktailfilm med Rikard Enell – Clarifierad Bloody Mary
Cocktailfilm med Rikard Enell – Clarifierad Bloody Mary
Cocktailfilm med Rikard Enell – Clarifierad Bloody Mary
Klicka på bilden eller länken för att se Rikard Enell göra drinken Clarifierad Bloody Mary!
Klicka på bilden eller länken för att se Rikard Enell göra drinken Clarifierad Bloody Mary!
Clarifierad Bloody Mary
5 ml vodka infuserad med selleri
toppad med clarifierad kolsyrad tomatjuice
citronzest
selleri
I ett glas med is, häll i vodka och tomatjuice. Garnera med en stjälk selleri och citronzest.
RIKARD ENELL
Nuvarande arbetsplats: Taverna Brillo samt egen företagare
I din bar, vilken är den mest säljande cocktailen och varför tror du att det är just den?
Vi har ett ganska brett spektra på beställningar men försöker i bästa möjliga mån använda oss av vår drinklista som verktyg för att sälja drinkar och cocktails, så jag skulle säga “Non but the Brave” vilket är en kryddig cocktail som vi gör på Konjak, ingerfära, Pimento Dram, citron och socker.
Om du kunde åka till vilken stad i välden just nu för att dricka cocktails och sprit, vart skulle du åka och varför?
Chicago! Har aldrig varit där men det verkar hända mycket på deras barscen just nu. Sen kan man ju alltid hälsa på Charles Joly.
Vilken är den mest minnesvärda cocktail du skapat?
Vet inte om det är den bästa, men jag serverade en “Blood and Snow” till Hidetsugu Ueno från Bar High Five i Tokyo, Erik Lorincz från Savoy i London och Jens Dolk vilket tog mig till världsfinal i World Class 2012 så det var nog definitivt den mest minnesvärda.
Blood and Snow
Johnny Walker Blue
Label Dolin dry Vermouth
Trosa Punsch
Orange flower water
Rörs och silas upp i coupette.
Vilka är de nuvarande trenderna som du sett på cocktailscenen och vad tror du kommer framöver?
Kunskap i kombination med humor har väl efterfrågats ett tag men jag tror att servicen i sig kommer få mer attention i framtiden. Göra det möjligt för en bartender att avancera och få lika hög status som framgångsrika kockar är nått jag fortfarande hoppas på även fast det måste sägas att det är lång från alla som är förtjänta av det. När det kommer till mer konkreta råvaror så hoppas jag även på närodlat och säsongbetonat.
KONTAKT
Instagram: @rikardenell
Mail: rikard@enell.se
Foto: Raphael Cameron Vanity Studios