- Hem /
- skribenter /
- Magnus Reuterdahl /
Baijiu och kräftor
Baijiu och kräftor


Bajiu och Kräftor
Förutom att jag tar med baijiu till kräftskivan så tar jag med mig det traditionella kinesiska sättet att dricka den, i små glas som rymmer 1-2 cl. Det gör att man kan dricka fler skålar under en kväll än om man sveper 4:or eller 6:or.

Loading...
Loading...

World Baijiu Day 2021 (6-15 augusti)
World Baijiu Day går av stapeln mellan den 9 augusti men firandet startar redan den 6:e med Baijiulato = baijiu + gelato, dvs baijiuglass hos StikkiNikki i Stockholm. Det kommer också vara banketter på R.Asia den 8 och 15, dessa är dock sannolikt fullbokade sedan länge och jag hoppas att alla kinesiska restauranger har fyllt på sina baijiu förråd till denna period. Läs mer om World Baijiu day här. På bilden nedan ser du Ludvig, herr Chen och en av kockarna på R.Asia skåla under förra World Baijiu day!
Leta upp en riktigt bra Restaurang, ät kinesiskt (undvik buffén) och be att få lite välsmakande baijiu till maten.
Ganbei!
Magnus Reuterdahl








