Ingredienser
Ingredienser
Instruktioner
Talisker Skye – fatwashad med brynt smör – möter rabarber, oxiderat vin och fluffig tonkagrädde i en oväntad men balanserad cocktail. Drinken rundas av med ett stänk furikake för både smakmässig och visuell kontrast. Rabarbersockerlagen görs enkelt genom att sjuda skivad rabarber med socker och vatten, och sedan sila – vilket ger en frisk syra och naturlig fruktighet.
Metod
1. Fatwasha Talisker Skye: Blanda 1 del brynt smör med 5 delar whisky. Låt stå rumstemperatur i 24 timmar, ställ sedan i frysen tills smöret stelnat. Sila bort fettet.
2. Blanda den fatwashade whiskyn med rabarbersockerlag och vin i ett rörglas med is. Rör tills väl kyld.
3. Sila upp i ett kylt rocks-glas med en stor isbit.
4. Vispa grädden lätt med tonkaböna eller vanilj tills den är fluffig men fortfarande rinnig. Skeda försiktigt över drinken.
5. Toppa med furikake.