Hem/Recept/Avenue de LaurasAvenue de LaurasEn matig frisk drink med RoqueforttinkturSkriv ut receptIngredienser1 portion2 portioner4 portioner6 portioner8 portionerAvenue de Lauras 1 cocktail45 ml Diplomatico Planas rom 15 ml lime- och passionsfruktsocker*15 ml Sauvignon Blanc2 droppe Roqueforttincture*1 st limezest, litenÖvrigt: *Oleo Saccharum på limeskal (lime- och passionsfruktsocker) 500 g limeskal 500 g strösocker Vacca lätt och låt ligga 48h i ca 28 graders värme. 8 mogna passionsfrukter (viktigt att dom ‘skrumpat’ till sig ordentligt innan användning) Töm vacpåse med lime och socker i en kastrull, skölj sedan ut påsen med 500 g vatten och häll i. Rör tills sockerlösningen är upplöst. Sila sedan bort limeskal. Tillsätt fruktkött från 8 passionsfrukter och låt stå på svag värme i 30 min, sila sedan bort passionsfruktskärnor. Blanda passionsfruktskärnor tillsammans med 60 ml Diplomatico i 24 h, sila bort kärnor och tillsätt romen i passions- och limesockret. Klart. *Roquefort Tincture 60 g Roquerfort till 200 ml Wray Nephew Overproof Rom, låt stå tillsammans i 6 dagar. Frys, och sila sedan genom kaffefilter tills du har en klar vätska.InstruktionerSkaka alla ingredienser med is och sila ner i ett kylt glas. Pressa limeskalet över drinken.